PEŠTERSKA HELJDA, spoj prirode i porodične tradicije

Jastuk od heljde

 

Jastuk od heljde je 100% prirodan, sa pamučnom jastučnicom i punjen ljuspicama mlevene heljde i kao takav je autentičan proizvod sa Pešterske visoravni.. Zbog dobre cirkulacije vazduha jastuk od heljde sprečava znojenje glave, a zbog sadržaja silicijumske kiseline deluje i antibakterijski.
Jastuk od heljde se posebno preporučuje osobama koje provode dosta vremena u sedećem položaju, a takođe ublažava tegobe osećaja ukočenosti vratne kičme i bolove u mišićima; pokazani su dobri rezultati kod osoba koje boluju od raznih alergija, astme, hronične upale sinusa, redukuje hrkanje, poboljšava cirkulaciju, smanjuje migrenozne bolove.

 

Da li znate šta se nalazi u vašem jastuku? Većina jastuka su punjeni sintetičkim vlaknima, penom i perjem, koji sadrže jedan ili više od sledećih hemijskih sastojaka ili konzervansa: formadelhid, UV inhibitori, antibakterisjki dodaci, stabilizatori i/ili plastične supstance. Naš jastuk je 100% punjen prirodnim ljuspicama heljde, prethodno očišćen od prašine i slamki i drugih otpadaka. Kao takav je prirodan i identičan jastuku koji su koristili naši preci na Pešterskoj Visoravni.

 

Dimenzije jastuka: 40x50cm

Težina jastuka: 2kg

 

Cena: 990 din >>> Kontakt

Heljda (Fagopyrum esculentum) je jednogodišnja zeljasta biljka iz familije troskota (Polygonaceae).[1] Uzgaja se kao žitarica, a u ishrani ljudi i stoke upotrebljava se plod (sinkarpna orašica).[2] Heljda je bogata vitaminima B1 i B2, kao i proteinima >>> heljda opširnije