PEŠTERSKA HELJDA, spoj prirode i porodične tradicije

Naši proizvodi od heljde

Heljdino brašno

Naše brašno od heljde je vrhunskog kvaliteta. Proizvodi se u tradicionalnim mlinovima na vodu, takozvanim potočarama. Autentičnog je ukusa. Može se koristiti u ishrani za spremanje raznovrsnih vrsta pita, hleba, kačamaka, palačinki...

Cena pakovanja 1kg: 180 din/kg

Cena pakovanja 5kg: 160 din/kg

Cena pakovanja 25kg: 140 din/kg

 

 

 

 

 

 

Heljdin med

Med od heljde je naš proizvod sa košnica koje se nalaze uz sama polja. Poznat je kao jedan od najkvalitetnijih i najzdravijih od svih vrsta meda. Njegov kvalitet i pristupačna cena svakako su najbolja preporuka.

Seme heljde

Seme heljde se dobija tako što se specijalnim sitom zrna heljda razdvajaju i dobijaju se najkrupnija zrna za setvu. Korišćenjem tog semena prinosi se znatno uvećavaju. Ovim se dobija finalni proizvod najboljeg kvaliteta.
Cena: 150 din/kg

Jastuk od heljde

Jastuk od heljde je 100% prirodan, sa pamučnom jastučnicom i punjen ljuspicama mlevene heljde i kao takav je autentičan proizvod sa Pešterske visoravni. Zbog dobre cirkulacije vazduha ovaj jastuk sprečava znojenje glave, a zbog sadržaja silicijumske kiseline deluje i antibakterijski.
Jastuk od heljde se posebno preporučuje osobama koje provode dosta vremena u sedećem položaju, a takođe ublažava tegobe osećaja ukočenosti vratne kičme i bolove u mišićima; pokazani su dobri rezultati kod osoba koje boluju od raznih alergija, astme, hronične upale sinusa; redukuje hrkanje, poboljšava cirkulaciju, smanjuje migrenozne bolove.
Cena: 990 din

 

Ražano brašno - Raž

U našu ponudu smo uvrstili još jedan prirodan i zdrav proizvod, ražano brašno. Ražano brašno ima lepu aromu i preporučuje se za ishranu dijabetičara. Umiruje nervni sistem i korisno je za obolele od kardiovaskularnih bolesti. Brašno od ječma je lako probavljivo i obiluje nezasićenim masnim kiselinama koje regulišu holesterol u krvi.
Cena: 70 din/kg

Zrno Heljde

Krupno zrno najkvalitetnije domaće heljde, prethodno očišćeno putem selekora. Mlevenjem našeg zrna se dobija veliki procenat brašna i kvalitetna ljuspica koja se može koristiti za punjanje jastuka od heljde, jorgane i slično.
Cena: 100 din/kg

 

Ljuspica od Heljde

Krupna kvalitetna ljuspica koju dobijamo putem mlevenja zrna heljde. Prethodno očišćena od prašine i trave, idealna je za punjenje jastuka od heljde, jorgana i slično.
Cena: 100 din/kg